Lill Tibben's A-Ö 2019 -

A

Vår nya A- kull föddes 9 sept 2018. Det var söta Vickie som var mamma och stolt pappa var Asterix nere i skåne. Det var två härliga partycolour pojkar som kom. Båda två var väldigt lugna och harmoniska
Båda killarna var väldigt lik mamma och fick sedan var sin matte som ska skämma bort dem.
När jag skulle välja namn så fick det lite symbolisera det nya, en ny början och ett nytt alfabet.
Mamma; Lill Tibben´s This is my Dream
Pappa; Mic Mac Asterix
A New Beginnning
A New Dawn

B

B kullen var lite start på vår Babyboom som vi hade i april 2019.
Först ut var Melodie som hade varit och träffat Putte.
14 april 2019 kom hennes två killar, en sobel hane som var väldigt väldigt efterlängtad av matte Julia och husse Andreas, de hade varit här på besök i augusti 2018 och väntat sen dess. De kom och hälsade på sin Tobbe många gånger under de 8 långa veckorna av längtan. Kullbror Charlie är tricolour och jag bestämde direkt att honom skulle jag behålla avelsrätten på. Länge hade jag väntat på just den färgen. Han lever och bor hos Marja som på sommaren är här nära oss på Myggenäs och annars i Västra Frölunda. Det ska bli spännande att se dem båda växa upp.
Mamma; Lill Tibben's Bring Zunshine to me
Pappa: Mic Mac Balla Chen-Po
Bring Zunshine to me
Bring Zunlight to me

C

Det blev lite dramatiskt då det var dax för Brownie och Truies valpar att komma för de startade båda sin valpning samtidigt! Truie flera dagar för tidigt. Inte nog med detta, Johans dotter Mickaelas förlossning startade samma kväll. Det blev en av de mest intensiva nätterna vi haft med vak och spänning. Först ut var barnbarnet Luna vid 04 tiden på morgonen 27 april-19 och sedan var det Truies värkarbete som gick snabbast så hennes valpar kom först.
Här hade vi otur och fick inte behålla alla men två härliga killar och en söt liten tjej blev det. Mamma Truie och pappa Felix hade haft valpar ihop en gång tidigare så det blev helsyskon.
Mamma; Lill Tibben´s Unresistable Charm
Pappa; Lill Tibben´s Priceless Phoneix
Caramel Treat
Coconut Delight
Chololate Chip

D

Två timmar efter Truies valpar kom Brownies första valp 27 april 2019!
Det var verkligen en intensiv tid och vi hade tre värmekojor i sovrummet. Som tur var var det små kullar så man hann med att gosa med dem alla. Även Brownie hade två fina killar och en tjej.
Jag hade hoppats på att Brownies rödbruna färg skulle lysa igenom hos valparna och då även pappa Atlaz har en härlig brun färg så blev det så. Riktiga små sötnötar!
Då alla valparna tidigt fick sina namn så fick de ta medsig sina tilltalsnamn i kennelnamnet.
Mamma; Lill Tibben´s Winds of Hope
Pappa; Atlaz
Dreamheart Alfons
Diamondheart Texas
Dearheart Edith

E

Den 3 december 2019 kom Lissies valpar. Det blev en dramatisk valpning och två valpar kom ut döda, det tog allt för lång tid. Även tredje valpen ytterligare en tik fick jag kämpa med att få i gång. Men vi lyckades och det kändes som himmelriket. Hon fick namnet Heavenlie.
När man kämpar så mycket så fäster man sig mera. Vi beslutade att hon skulle stanna kvar i kenneln.
Mamma; Lilla Hagatorpet Olivia
Pappa; Atlaz
Ever so Heavenlie

F

Den 7 januari 2020 var det dax för Brownie att få sin andra kull med valpar. Pappa var den stilige killen Putte och jag hade förhoppning om att det skulle bli B/T valpar. Valpningen gick smidigt och tre små valpar kom ut, en tik och två hanar. Plötsligt under natten så slutar ene hanen och tiken att äta, vi kämpar och kämpar men lyckas inte rädda dem. Kar blir en underbart fin kille. Trots att han är ensam är han lugn och trygg och kommer sedan få tilltalsnamnet Simba.
Mamma; Lill Tibben´s Winds of Hope
Pappa; Mic Mac Bella Chen-Po
Forever the only King

G

Den 2 februari 2020 kom Candies tre små underverk. Vi hoppades innerligt på en liten tik som skulle kunna fortsätta vår stamlinje sedan 1991. Lyckan var total då det efter två hanar kom en liten tjej. Vi hade gärna sett att det blev en liten B/T tik då vår stamtik var just det, men det blev en B/T hane och de andra två sobla. Vi klurade länge på namn till vår lilla tjej då vi ville behålla temat bak i generationerna. Gullie-Sweetie-Candie och nu Cutie.
Mamma; Lill Tibben´s Quite Charming
Pappa; Lill Tibben´s Önsketanke
Godingen Ludde
Gosiga Gizmo
Gulligaste Cutieie

H

Den 12 april kom Rosies första valpar. Vi hade hoppats på en liten tjej men det blev tre vackra gossar. Rosie var en supermamma och vårdade och skyddade sina te små prinsar.
Det är alltid härligt med vår och sommarvalpar som kan vara ute och springa mycket i trädgården då de blir tillräckligt stora.
Mamma; Lill Tibben´s Älsklingsprinsessa
Pappa; Atlaz
Highly Adored
Highly Cherised
Highly Treasured

I

Den 3 juli 2020 kom vår förste kull i Hälsingland i stugan, där vi tillbringar mycket tid. Melodie hade varit med uppe tidigare så hon var väl bekant med lilla stugan. Vilken härlig kull det blev! En B/T hane som snart beslutades att vi skulle spara i kenneln men skulle bo hos sonen Jesper.
En söt P/T tik som blev jätte lik mamma Melodie och en Tricoulor tik som vi också valde att spara avelsrätten på till framtiden, då det är en färg vi sällan får och hon var söt som en liten docka.
Temat på namnen blev Formel1. Dels för att de kom i rasande fart och dels att Formel1 är ett stort intresse hos Jesper och Johan.
Mamma; Lill Tibben´s Zunoholic
Pappa; Tincanis Hubert
In Victory Lane
In the Lead
In Pole Position

J

-

K

-

L

-