Lill Tibben's A-Ö 2007 - 2018

A

Det var inte lätt den 21/7-2007 då Lill Tibben's nya A-kull föddes. Att hitta namn till dem alla som inte krockade med de gamla. Adam, Amina och Alice. Men det första min son Jesper sa då valp nummer ett föddes var : AFFE... mamma han måste hete Affe Sky Walker! Först var jag emot detta men föll tillslut till föga för familjens vilja. Vem är då denna Affe? Från början var det en vän till mina föräldrar som fick två söner i ung. samma åldrar som mig. Tillsammans med sina söner har Affe ett band. Tre Drag. Även om det är Patrik som ligger mig varmast om hjärtat är det Affe som är familjens lokala IDOL! Då vi spelar CD'n hemma och Affe sjunger 800 grader sjunger vi högt med! Detta måste upplevas för att förstå! Besök gärna deras hemsida www.tredrag.com Men jag tror även att Tibbe Affe kommer att gå på moln i ringen så småningom!

Angel-Icka High Love är sammansatt av flera kvinnor som på ena eller andra sättet betytt mycket för mig i mitt liv: Angela, Angelique, Annika och min första bästis Icka. Kärlek över universum! Tack för vad ni betytt! Samtidigt vet jag att denna lilla tik kommer bli älskad över allt i sitt nya hem!

Amadeuz Sky High fick sitt namn mycket efter en film jag såg i min ungdom och denne Amadeus var helt ljuvlig! Minnet av hans skratt har följt med mig hela livet och ger mig fortfarande ett léende på läpparna då jag tänker på den. Precis som vår Amadeuz kommer sprida glädje omkring sig! Samtidigt kändes det rätt att ha high och sky i namnen. Lite för att hedra de Lill Tibbar som inte längre finns kvar hos oss.

Mamma: Lill Tibben's Zees the day
Pappa: Lilla Lejonets Eskil

Affe Sky Walker
Angel-Icka High Love
Amadeuz Sky High

B

Den 21 februari 2008 föddes Lill Tibben's nya B-kull. Länge tvekade jag om vilket "tema" som skulle passa för dem och vilket namn de skulle få.. Men den 6 mars hände det som alla hundägare och även föräldrar fasar för; Bråttom till skolan slängdes dörren bara igen, även om det bara tar mig ca 6 minuter att köra barnen till skolan visste jag att detta skulle bli min värsta dag då jag kom tillbaka och upptäckte ytterdörren på vid gavel! 4 Hundar ute på äventyr och fortfarande i pajamas ger jag mig ut på jakt. Johan fick kontakta polis och jag lämnade ut visitkort till alla i Svanesund jag stötte på denna morgon. För att göra en lång historia kort, tre av våra älsklingar kom tillrätta före klockan 14, men sen gick det ett helt dygn och lilla Bea var spårlöst borta.. Den natten var grym! Johan sökte en bra bit in på natten, han struntade i jobbet och sökte på morgonen efter ett par timmars sömn. Och jag, låg hemma och grät! Min bebis.. Ikylan, ensam.. fy,vilken smärta i hjärtat. Jag tittade ner i valplådan bredvid sängen, där låg Bea's 4 halvsyskon. Mitt i natten kom den gamla 70 tals dängan tillbaka, Born , born to be ALIVE ! Låten snurrade om och om igen medans jag tänkte på lilla Bea i kylan och mörkret. Oh.. Vi älskar ju dessa Lill Tibbar och vi förväntar oss att de ska få ett låååååångt och lyckligt liv! Klockan 14.00 7 mars efter 1.5 fasansfulla dygn blev Bea lämnad till min granne som ringde mig.

Lilla Engla var den som först var bokad, och då min förklaring till tema kom blev det så rätt för hennes matte.. nyss förlorade hon sin mamma i canser allt för tidig sedan fick hon uppleva en förlorad väntad bebis.. det var så sant. Born to be alive! Då jag flyttade till Svanesund såg jag i många år en stilig äldre tibbe herre ute på vandring med sin husse. Sen fick jag höra att han gått bort. Då Ronny och hans fru och barnbarn kom och kikade på våra tibbar förklarade de att de ville sörja färdigt, men sen kom de och tittade på lill killen blev allt så rätt! Denna Lill Tibbe kille var som gjord för att ge kärlek till detta hem som saknat så.. Lill Tibben's born to love u. Och sen blev det två till Norge! Therese, hennes brev fångade mitt hjärta.. Och naturligtvis blev det Lill Tibben's Born to come to u! Sen var det min egna lilla älskling som var mest lik Bea och som jag gärna skulle spara själv! Nu kommer hon till Norge till Ine Maria och hennes barn. Säkert blir hon älskad som den lilla solstråle hon och alla våra B bebisar är! Born to be a star.

Mamma: Lill Tibben's Xo lovely Etna
Pappa : Mango's Mr Magic

Born To Be Alive
Born To Come To U
Born To Love U
Born To Be A Star

C

Den 22 april 2008 såg Lill Tibben's C-kull dagens ljus. Mamma var vår älskade Lill Tibben's Xena Elektra och pappa den stilige Wildside Obsession som har precis den kropp med de detaljer som Elektra behöver förbättra till nästa generation. Det kom först en liten tik så pyttig så pyttig! Endast 118 gr på andra dagen, då jag äntligen fick köpt en våg! Det var många oroliga dagar för henne! Vi fick stödmata henne några dagar men sen klarade hon sig själv! Hennes två bröder var stora och starka och tillslut växte även hon till sig och blev vår lilla Coco-Chanel. Egentligen var det Lisa redan vid parningen som började rabbla parfymer på C med tanke på att pappa heter Obsession. Så vi fick en härligt ljuvlig liten parfymsamling!Mamma: Lill Tibben's Xena Elektra
Pappa: Wildside ObsessionCoco-Chanel
Christian-Dior
Calvin-Klien


D

Den 30 april 2008 blev en mycket speciell Valborgsmässoafton hemma hos familjen Christensson Capelius! Dagen skulle redan varit speciell eftersom Gina tog studenten denna dag, men då det började dra ihop sig för turen upp till Dingle märkte vi att Galaxy började bli orolig och vi förstod att det skulle komma valpar mitt i studentfirandet! Vi hann till skolan med Galaxy i famnen och fick se Gina springa ut med sin vita mössa, men sen var det bara att åka hem och lägga den sista handen på maten och invänta gästerna, samtidigt som valpningen förberedes. Paméla tillbringade studentfirandet på golvet i sovrummet med Galaxy, men lite mat på en papparstallrik. Då och då fick jag avlösning så jag kunde hälsa på gästerna, men ca kl 17 kom första valpen till världen, en svart/vit hane! Lyckan var stor då vi aldrig haft svart/vit innan! Sedan kom en P/T tik och en svart/vit tik som vi bestämde på stört att vi skulle spara hemma! Det skulle bli Gina's student valp Dixie! Valpningen avslutades med en liten svart valp och redan innan jag kunde se vilket kön det var eftersom valpen satt fast i navelsträngen ropade jag till Johan: Det kom en SVART! Och jag struntar i vad det är, jag ska spara den med! Och så blev det, vår lille svarte Dandy, även ha blev kvar i familjen, Lill Tibben's första svarte valp. Döpt efter Pamélas älskade schäfer som barn, Dandy! Naturligtvis blev drömmar tema för denna valpkull, för vad är inte mera symboliskt vid en student än drömmar om framtiden! Och drömmarna hade verkligen slagit in med denna kull!

Mamma: Great Stardust's Galaxy
Pappa: Strömkarlens Fräck i Frack

Dreams do come true
Dream again Dandy
Dreaming never ends
Dreams close to heart

E

Den 16 december 2008 kom äntligen efter flera års längtan och väntan små B/T valpar! Två tikar och en hane samt ytterligare en sobel hane. Snabbt märkte vi ett den ena tiken inte mådde så bra, hon rosslade och lät illa. Jag stoppade henne i min Bh och åkte till veterinären. Där konstaterade de att hon hade en liten gomspalt långt bak i gommen och vi tog beslutet att låta henne somna in. Fy vad det var gräsligt! Jag bara grät och grät. Hon fick följa med mig hem och fick namnet Everlasting Love och hon fick sova bredvid Nelly vid rosenbusken. De tre kvarvarande växte upp till riktiga små charmknuttar och man blev lycklig bara av att se på dem! Eftersom mina små B/T är svarta och vackra blev det naturligt att få in Ebony i deras namn, och lille sobelhanen, ja honom kunde man inte sluta titta på! Alla som kom hem till oss ville ha med honom hem till sig. Naturligtvis fick den lilla tjejen stanna här hemma hos oss. Mamma Trollie hade en jobbig valpning och jag beslutade att hon inte skulle behöva få fler valpar efter detta. Kalle som B/T hanen kommer att kallas var efterlängtad även han! Hans matte och husse hade haft en B/T tik för massa herrans år sedan, men denna gång blev det en liten kille! Teddy som sobelhanen kommer kallas flev en Norsk gutt! Gissa om han oxå kommer få det bra!

Mamma: Lill Tibben's YrTroll
Pappa: Wildside Obsession

Eyecathing Eddie
Ebony Eyes
Ebony of Eden

F

Nyårsdagen den 1/1 - 2009 blev en härlig start på det nya året! Tre tjejer och en kille kom det! Lätt och smidigt.. Hon är en duktig mamma Gulli! Valperna växte upp till riktiga sötnosar! Pigga och gosiga fångade de våra hjärtan hela bunten. Naturligtvis eftersom de föddes på årets första dag fick de alla namn som började på First.. Alla hade underbara pigment och färger precis som sin pappa och docksöta precis som sin mamma. Ett tag såg det ut som om det skulle bli flera tjejer kvar här hemma men tillslut blev det lilla Sweetie, naturligtvis uppkallad efter mamma Gulli som blev kvar här hemma.

Mamma: Lill Tibben's Zees the day
Pappa: Sommerlyst's Tan-Tan for Shangri-la

First time I saw you
First choice
First N'Exellent
First Edition
First in line

G

När dessa valpar kom 2009-03-16 var förväntningarna höga på en liten dotter till Victoria! Foderfamiljen som hade Victoria hade längtat efter en dotter sedan Victorias förra kull 2006 då den enda tikvalpen dog för oss. Lyckan var stor så denna enda tik följdes åt med tre stiliga bröder. Vi hade hoppats på B/T med pappa Meet Joe Black eftersom Victorias mormor var B/T. Nu blev de alla fyra sobel, men med härligt mycket svart i sig. Namnen ville vi skulle spegla tillbaka på mamma Lady Victoria eftersom detta var hennes sista kull. Lill tjejens namn var givet Lady Gaga blev insperationen där. Hanarna ville jag skulle få lord i sig och namn på G.. Ja det finns en sak jag älskar att följa på TV och det är CIS och CSI i alla former så Grissom älsklings gestalten som slutade sina år under denna period och Gibbs blev ett givet val! Siste killen fick hedra både mamma och pappa med sitt namn.

Mamma: Lill Tibben's Lady Victoria
Pappa: Bio-Bio's Meet Joe Black

GaGa is a Lady
Grissom Lord of All
Gibbs Losd of mind
Gaylord meets a lady

H

Detta var en spännande kombination av två importer. De föddes lagom i sommaren, 2009-07-14. och jag hade redan förfrågan på en hane och en tik. Det blev två hanar och en tik. Alla mörkt sobla med snygga vita tecken. redan tidigt blev det bestämt att Gizmo skulle flytta till matte Jennie och även tiken var bortlovad. Och då fångade "lillebror" mitt hjärta! Så fort jag kom in i sovrummer efter han gunde gå på sina små tassar kom han fram och viftade på svansen. Även om vi inte kan ha hanar hemma hos oss var det helt omöjligt att släppa honom, jag var så förälskad i hela kullen. Så det blev att min älskling Affe fick en lillebror att ta hand om och jag fick ha honom kvar i kenneln, fast i ett foderhem. Gizmos matte Jennie och jag hade daglig kontakt under hela uppväxten tills det var 8 veckor och hon kunde komma och hämta honom. Tikens blivande matte lämnade återbud men hon fick snabbt ett nytt hem i Norge och är mycket älskad och bortskämd! När det var dax att välja namn till dem så föll det sig naturligt ned Heaven med tanke på mamma Galaxy. Jag ville gärna få i Gizmo i hans namn, här även med en baktanke att han skulle bli Jennies "förste" egna bebis.

Mamma: Great Stardust's Galaxy
Pappa: Kick off av Tell A'mar

Heaven Givez Moses
Heavenly Devine
Heavenly Devoted

I

5 dagar efter H-kullen blev det dax för Elektra att få sina valpar! Här korsade jag mina två linjer så Galaxy blev faktiskt även farmor eftersom det var Dandy som var pappa till Elektras valpar. Narutligtvis ville jag få svarta bebisar, den första svarta tiken hade jag sedan länge lovat bort till Magdalena. Vi trodde i ett par veckor att även Mini var svart men det visade sig att hon bara var mörkt sobel. De var tre tikar och en hane som fick jätteroligt med Galaxys valpar sedan då de började busa. Vi hade fantastisk tur och valparna blev tingade till underbara familjer, lilla Elvria och svarta Tibbas familjer var här och hälsade på och jag försökte skicka kort då de växte. Brorsan som sedan fick namnet Peanut flyttade till Norge, systrarna stannade i Sverige och lilla Mini som var minst av dem alla stannade hos oss då vi tagit det svåra beslutet att Elektra nu skulle bli bortskämd i Länghem och detta var hennes sista kull. Så det var en kärleks kull och en mycket speciell kull.

Mamma: Lill Tibben's Xena Elektra
Pappa: Lill Tibben's Dream again Dandy

Immediately loved
Intense love
Increadiable love
Important love

J

11 april 2010 var det dax för Dixie att få sin första kull. Här trodde jag det skulle bli en seg och utdragen valpning. Det var en härligt varm dag med strålande solsken så vi gjorde en hage till Dixie på altanen i skuggan så satt jag i solen och vaktade. Ett litet skrik i från Dixie och vi tänkte att ojoj, hon kommer inte få det lätt om hon skriker så tidigt, för ännu hade hon inte börjat bädda eller flåsa. Jag kryper in till henne i hagen för att klappa henne och ställa dit en valplåda, eftersom det var svårt att ha full koll då hon var i sin älsklingsbur. Men då jag lyfte henne passade jag på att titta där bak och där var första valpen på väg ut! Skriet var då valpen passerade bäckenet. Valparna kommer skrek jag till Johan, ta lådan, ta Dixie! Jag gnagde av navelsträngen med naglarna och så rusade jag in i sovrummet med valpen i händerna och Johan efter med Dixie i famnen. Sällan har jag blivit så lurad! Dixie var en helt underbar mamma och alla 4 valpar kom ut lätt, fort och smidigt. Det roligaste med dessa valpar var lilla Trixie som flyttade till Christina med döttrar. De hade nämligen haft Alice ifrån min allra första valpkull 1991 som fick ett långt och lyckligt liv. Nu efter ett par år av saknad var det äntligen dax för små Lill Tibbetassar att springa runt hemma hos dem i Varberg.

Mamma: Lill Tibben's Dreams Do Come True
Pappa: Bio-Bios Ain't A Saint

Lill Tibben's Just Dream Forever
Lill Tibben's Just Keep On Dreaming
Lill Tibben's Just As I Dreamt Of
Lill Tibben's Just Living My Dream

K

Jag tror aldrig jag har kämpat så under mina år som uppfödare för att få till en parning som jag gjorde i augusti 2010! Jag hade tidigare fått det samtal alla uppfödare fasar för, att en valp, lilla Elvira sprungit ut i vägen och blivit överkörd av en bil! Dan och Annikas sorg visste inga gränser så så fort Gullie började löpa ringde jag upp och sa att nu kan ni börja nedräkningen! Vi körde ner Gullie till Laban i Lyckeby utanför Karlskrona en resa på 4,5 timme / väg. Efter två dagar konstaterar matte där att det fungerar inte så jag åker tillbaka, hämtar dem båda och flyttar in i gäststugan med dem. Två dagar senare har vi fått till ett par halvbra parningar och det är åter dax att åka och lämna tillbaka Laban. Under de 5 dagana tillbringade jag mycket tid i bilen, men jag bara måste få en liten tjej till dan och Annika! 250 mil gav resultat och den 4 oktober 2010 kunde jag överlyckligt ringa Dan och säga: NU har hon kommit! De blev 3 tjejer och en hane, en tik skulle vi spara själva. Men det ville sig inte väl för vår hane, han blev bara svagare och svagare. Jag handmatade honom med tillskott dygnet runt men han bara tynade bort inför våra ögon. Tillslut drog han sin sista suck på Johans bröst, så svag att han aldrig pep och inte oroade Blackie. Och jag fick ett bryt, när man kämpat och kämpat, dygn efter dygn och man hjälplöst ser valpen tyna ifrån oss, det är grymt! Så det blev en kull av minnen som alla fick något speciellt att vaka över.

Mamma: Lill Tibben's Zees The Day
Pappa: Vanessan Gösta

Lill Tibben's Keeper Of Memories
Lill Tibben's Keeper Of Hope
Lill Tibben's Keeper Of Light

L

Här var det en kombination att säkra en valp till dan och Annika och vår egen längtan efter en svart valp då det var dax för Blackie att paras. Hon fick träffa vår egna Dandy och tycke uppstod givetvis. Riktigt söta var de i hop. Den 31 oktober 2010 såg våra lakrits valpar dagens ljus. Med färskt minne över den valp jag precis kämpat för och förlorat blev sorgen övermäktig då jag såg en av valparna, knappt hälften i storlek av de andra. Jag kände bara att jag orkar inte en gång till. Jag gav henne till Johan att värma då jag fokuserade på att förlösa alla 5 valpar. Jag tittade på den lilla och hon var pigg men jag fasade då jag vägde henne, bara 87 gram! Någon sådan liten valp hade jag aldrig haft och jag kollade runt med andra uppfödare och ingen hade haft någon så liten som överlevt. Men jag var så trött efter ha vakat den lille hanen och fortfarande sörjde jag honom så jag tog beslutet att den lilla skulle få vara med sina syskon, jag skulle inte handmata på nätterna men jag hade ett speciellt öga på henne. Ett par gånger per dag lade jag henne i min säng hos Gullie som hade mat i överflöd och lät henne snutta i lugn och ro. Denna lilla kämpe hon klarade sig! Hon överlevde helt på egen hand! Jag är än i dag förvånad av denna minsta lilla valp vi känner till som klarat sig, och hon gjorde det själv! Som alla kan gissa kan man aldrig lämna detta underverk ifrån sig så hon stannar hos oss, kallad just Petite, ni som kan Franska, just det, liten.. Vårt lilla lakrits mirakel! Alla i kullen blev svarta förutom en hane som fick det passande namnet, "Brist på lakrits". Lite roligt är faktum att han i dag kallas Biffen.

Mamma: Bio-Bios Black Pearl
Pappa: Lill Tibben's Dream Again Dandy

Lill Tibben's Licorice Miracle
Lill Tibben's Lack Of Licorice
Lill Tibben's Loaded With Licorice
Lill Tibben's Licorice Jewel
Lill Tibben's Licorice Lioness

M

Som det är hos de flesta uppfödare som har mer än 1 tik så drar tikarna i gång varandra vid löp. Så Galaxy låg inte långt efter de andra tikarna. Det är extra spännande når en import ska till att paras och just denne hane hade jag spanat in och bokat då han bara var en ung junior. Mailow som han kallas är en underbart vacker hane. Den 11 november kom våra 3 Mr valpar till världen! Jag hade gärna velat ha en tik att spara men med 3 killar förstod jag direkt att jag skulle spara en kille i kenneln. Här var en valpning som gick fint och allt flöt på. Och i dag kan vi bara konstatera att detta var en riktigt lyckad kombination! Lill Tibben's Mr Dearheart visste vi skulle bli kennel Dearhearts förste avelshane så givetvis döpte vi honom till ära för kenneln och Ulla och Steve! Och att de ligger nära hjärtat förstår ni av namnet.Mamma: Great Stardust's Galaxy
Pappa: Bio-Bios Matrix ReloadedLill Tibben's Mr Dearheart
Lill Tibben's Mr Dreamheart
Lill Tibben's Mr Sweetheart


N

Här hände något oväntat... N blev överhoppat i alfabetet, vår speciella Ozzie blev en O-valp!

Men det kom en N kull 2013-01-06
4 tikar och en hane. Tyvärr förlorade vi tidigt B/T tiken och då blev det givet att vi inte kunde släppa hanen som också var B/T. Så nu samäger vi Chicco med Anna och hoppas på att det i framtiden ska komma lite B/T vaplar efter honom i stället.

 Mamma: Lill Tibben´s Gaga is A Lady
Pappa: Bio-Bios Blackmail
Lill Tibben's National Beauty
Lill Tibben's Nothing To Lose
Lill Tibben's Noble Lady
Lill Tibben's Never Say NeverO

Lill Tibbens små ädelstenar såg dagens ljus 9 Feb 1999. Minnas första små flickor. Söta som få så naturligtvis måste de bli ädelstenar tänkte jag! Om någon har följt mitt lilla Alfabet kanske ni lägger märke till att mamma Minna ej finns med, men den förklaringen får ni då ni kommer till R.. Två små sobel tikar som sedan lös upp sina hem och en helt underbar P/C tik, den lilla brillianten eller Pyttan som hon sedan kom att kallas som stannade kvar hemma hos oss.

Mamma: Lill Tibben's Rebecka remember me
Pappa: Of Zlazano No-Yon

Only Brilliant
Opal one of a kind
Outstanding Smaragd

P

Mina valpköpare genom åren betyder mycket för mig! Denna kull jag skulle göra nu var för Magdalena som 3 år tidigare förlorat sin lilla Tibba, endast 3 månader brast något i henne. Och nu var Magdalena redo och ville ha en svart tik. Som tur var hade jag min Dandy och ha tillsammans med Gullie skulle skapa min P kull. Detta blev lite naturvalpar eftersom Dandy hade så bråttom att själva befruktningen blev direkt i bilen så var det bara att stanna vid en äng och öppna bagageluckan. Så gjoorde vi ett par gånger och tillslut tittade grannarna lite konstigt på mig. Men det vad det värt! 18 oktober 2012 valde jag att åka till min underbara veterinär då jag tyckte Gullie var långsam i värkarbetet efter en hel natt av aktiv förlossning. Vi satte lite dropp på Gullie och där satt jag i veterinärens soffa med min valplåda och alla 4 underverk kom ut! Naturligtvis kom en liten svart tik också och 3 killar. 2 svarta och en sobel. Vi bestämde direkt att vi skulle spara på en svart hane som kunde bära färgen vidare efter Dandy. Hela kullen blev döpt efter sagoväsen. Saker och ting händer och den svarta tiken hamnade inte hos Magdalena, dit flyttade istället Nutella i nästa kull.

Mamma: Lill Tibben's Zees The Day
Pappa: Lill Tibben's Dream Again Dandy

Lill Tibben's Pristine Phantom
Lill Tibben's Priceless Phoneix
Lill Tibben's Piquant Pukis
Lill Tibben's Prechious Pixie

Q

För ett par år sedan försökte vi para Sweetie och det slutade med kejsarsnitt och den enda valpen i magen dog efter 10 minuter så jag lovade mig själv att aldrig göra om samma sak. Nu i efterhand har vi förstått att det var herpesviruset som tog valpens liv och då jag alltid vaccinerar mina tikar numera beslöt jag mig för att våga en gång till. Detta blev en riktig kärlekshistoria. Jag ville göra en linjeavel då Sweetie är det sista jag har ifrån min stamlinje med Zibbans Charmtroll i grunden. Jag valde Älvis till pappa som kommer även han ifrån min stamlinje. Naturligtvis höll jag inavels % så allt blev riktigt. Älvis kom hit till oss men det ville sig inte, och eftersom alla tikar hemma löper samtidigt var detta tätt inpå Gullies parning. Vi beslöt att köra hem Älvis till sig och Sweetie följde med. Men väl hemma hos sig var det en helt ny kille! Ojoj han skulle visa Sweetie sin tomt och sitt hus och plötsligt var de oskiljaktiga så vi beslöt att Sweetie skulle stanna hos Älvis. han lät henne få bästa platsen hela tiden, de gick tätt tätt i hop och sov tillsammans och parade sig varannan dag. Precis som det ska vara men de styrde allt själva. Detta var det gulligaste jag upplevt på mina 21år som uppfödare. Det blev även denna gång bara en valp, en liten tik. 24 oktober 2012 kom hon ut, lätt och smidigt. Jag hade bestämt redan innan att vad det än blev skulle jag spara, denna kull var bara för mig själv. Men lyckan var fullständig då jag efter 5 generationers kamp fick tillbaka B/T på min lilla valp. B/T som min stamtik Trollet var. Mormor kallas Gullie, mamma Sweetie och jag ville att dottern skulle gå i samma tema, så vi kallar henne Candie! Stamtavlenamnet var för att hedra vår urtik Zibbans Charmtroll som finns både bakom mamma och pappa.

Mamma: Lill Tibben's First In Line
Pappa: Lill Tibben's Älvis For Äver

Lill Tibben's Quite Charming

R

Aldrig har jag haft 3 kullar samtidigt så det var tur att Sweetie bara fick en valp för dagen efter fick Cookie 5 valpar! Eftersom Cookie är inköpt B/T hade jag naturligtvis hoppats på små B/T valpar men det blev 2 P/C, en trefärgad och 2 sobel varav en hane resten tikar. Vi skrattade gott hanens ägare och jag, men jag blev jätte lycklig över mina P/C. Valpningen gick bra efter ett hårt förarbete och två valpar som ville ut samtidigt, så jag hade två blåsor att hålla koll på, men då väl första valpen kommit ut trillade de andra ut smidigt och lätt. För att underlätta för alla mammor så fick Sweetie ta hand om en av Cookies valpar, så hade hon 2 och Cookie 4. Det fungerade jätte bra. Jag var så lyckligt att alla valpar hemma mådde bra så det kändes inte betungande med 10 stycken samtidig. Då de blev 4 resp 5 veckor slog jag i hop alla valpar i en enda stor hage och mammorna turades om ute i vardagsrummet, det gick som en dans! Detta var "sisten ut " valparna, så de var småttingarna vilket även blev temat i deras namn, little hängde med.

Mamma: Bio-Bios Blackmania
Pappa: Bio-Bios Adam De Gothia

Lill Tibben's Ravishing Little Girl
Lill Tibben's Radiant Little Gem
Lill Tibben's Refined Little Ruby
Lill Tibben's Romantic Little Rose
Lill Tibben's Remarkable Little Boy

S

2014 blev ett turbulent halvår då vi sålt vårt härliga hus på Kung Sverres väg och köpt vårt älskade Sjölunda. Pga en man som vägrade flytta ut ur vårt nya hus, fick vi under några månader flytta runt i avvaktan att få komma in i nya huset. 1 april kom Cookie och Älvis 3 valpar i "Blå villan" i Henån på Fågelsångsvägen. Och det var för att både hedra och minnas denna jobbiga tid i vår familjs historia som valparnas namn förknippades med sång. Och precis som vi flyttade runt blev det långväga flytt för valparna. Närmast hamnade Bonzo som blev tibbe nummer 2 hemma hos Anna och familj i Viskafors. Lilla Lotta flyttade till Norge och Mikei flyttade till Österrike.

Mamma: Bio-Bios Blackmania
Pappa: Lill Tibbens Älvis for äver

Lill Tibben's Song of Kings
Lill Tibben's Song of Families
Lill Tibben's Song of Heavens

T

I augusti 2014 kom äntligen Dixies sista kull. Och den stilige pappan var Bio-Bios Matrix Reloaded. 5 underbara valpar blev det, 3 hanar och 2 tikar. Vi hade sedan tidigare kö på tik och hade bestämt att en tik skulle stanna i kenneln. Vi kallade dem prinsessan Vickie och Maddie. :) Det blev en jobbig tid för lilla Vickie, hon tappade akut vikt och kraft och vi fick stödmata henne och ha ständig uppsikt. Det blev många tårar som föll innan vi förstod att hon skulle klara sig! Halva syskonens storlek var hon då de flyttade ut i hagen i vardagsrummet men full av energi. Hon klättrade ut genom hålen i kompostgallret och då jag blockerade så klättrade hon 4 hål upp och tog sig ut. Än i dag är hon full av energi och bus den lilla. Hon lever hos mamma Dixie och fodermatte och har det jättebra. Alla valpar fick underbara hem.

Mamma: Lill Tibben's Dreams do come true
Pappa: Bio-Bios Matrix Realoded

Lill Tibben's This is my Dream
Lill Tibben's This is my Love
Lill Tibben's This is my Boy
Lill Tibben's This is my Girl
Lill Tibben's This is my Baby

U

På Johans födelsedag 5 maj 2015 kom min älskade Princes ättlingar. Det var Ozzie som fick sin första kull. 2 tikar och en hane blev det som kom den majmorgonen. Ozzie hade lite problem med mammarollen och då en av tikarna var lite gnällig och svagare bestämde hon sig för att helt enkelt lyfta ur henne ur kojan. Med fara för valpens liv fick vi dygnetrunt vaka över de små. Någon av oss var tvungen att ha koll hela tiden. Vi höll den lilla intill våra kroppar delar av tiden så hon skulle vara varm och trygg, det var en tuff tid och hon kom efter i vikt. Men hon klarade sig den lilla och bor i ett underbart hem i Varberg som längtat efter en liten tibbe i många år sedan den första tibben gick bort gammal och klok. Inte bara betydde denna kull mycket för oss utan även för fodermatte och familj som även haft Ozzies morfar. Så det var en riktigt sentimental kull detta. Lilla Truie som vi kallar henne bor kvar hemma.

Mamma: Lill Tibben's Oath-Bound Princess
Pappa: Bondmorans Nobel man

Lill Tibben's Unforgettable Divo
Lill Tibben's Unresistable Charm
Lill Tibben's Undinable Love

W

Vintern 2015 var otroligt blåsig och kall så det var detta som inspirerade mig till Cookies valpar som föddes 6 december. Cookie hade haft den stora äran att få besöka vackra Ville nere i Skåne vilket resulterade i 4 vackra valpar. 2 hanar och 2 tikar. Vi var helt överens här hemma att så här lugna valpar var det länge sedan vi hade. Coola och harmoniska. Första månaden då de sov inne bredvid mig i sovrummet så märkte jag dem knappt. Och även då de flyttade ut i köket för att socialiseras såg vi hur coola de var. Även denna gång skulle en liten tjej stanna hemma och eftersom mamma kallas Cookie och dottern var helt brun och fin så blev det lilla Brownie.

Mamma: Bio-Bios Blackmania
Pappa: Follow Up Up and Away

Lill Tibben's Winds of future
Lill Tibben's Winds of tomorrow
Lill Tibben's Winds of hope
Lill Tibben's Winds of change

V

Det blev W iställer för V :)

X

Oj så jag hade väntat på att det skulle bli Candies tur att få valpar! Både jag och Karin som längtat i många år efter en egen tibbebebis gick med fåglar i magen under hela dräktighetstiden. Veckan innan planerad valpning så tog jag en röntgen som visade att det bara var en valp i magen. Fy vilka jobbiga dagar som väntade. Det är svårare för en ensam valp att komma ut. Mycket riktigt blev det kejsarsnitt då Siri skulle se dagens ljus 2016-05-10.
Det är få valpar som fått så mycket kärlek och uppmärksmhet från dagett som lilla Siri. Jag grät då hon flyttade, men hon har det så fantastiskt bra hos Karin och Filip.
Lilla kärleksvalpen.


Mamma: Lill Tibben´s Quite Charming
Pappa: Tibroke's Think Of The Possibilitie


Lill Tibben´s Xo Precious

Y

24 oktober 2016 var det dax för Cookies sista kull att födas. Då planen var att hon skulle bli pensionär och det passade så bra att pappa Speedy ändå var hos oss så blev det två kullar i rad för Cookie. Det blev 5 välskapta små bebisar som kom och de var så lugna, trygga och harmoniska så då det blev dax att välja namn på dem så passade det med en lugn jäspning. :) Yawning kullen. Då Speedy var pappa så hade vi redan beslutat att spara en tik. Vår lilla Dreamgirl eller Jaccie som hon kallas här hemma. Namnet i stamtavlan hedrar pappa Mr Dreamhert och namnet Jaccie hedrar Jespers vän som tragiskt nog dog i den här tiden. Han hette Jacobsen därav Jaccie. Så när hon busar runt här hemma så påminner hon oss om att uppskatta det vi har.
Vi valde ochså att deläga hanen Dreamboy som kallas Harry och tjejerna kom till härliga familjer, varav 2 hade följt valparna hela vägen från magen. Det är så roligt då nya familjen får vara med under allt som händer.


Mamma: Bio-Bios Blackmania
Pappa: Lill Tibben´s Mr Dreamheart


Lill Tibben's Yawning Dreamboy
Lill Tibben' s Yawning Dreamgirl
Lill Tibben's Yawning Snow White
Lill Tibben's Yawning Baby
Lill Tibben's Yawning Princess

Z

29 maj 2017 kom Vickies första valpar. Det blev en hane och en tik och de var så lika att de kunde vara tvillingar.
Vi har nog aldrig haft en så lätt valpning. Vickie var underbar som mamma och syskonen ortoligt harmoniska och glada.
Det kändes direkt att den lilla tjejen måste få stanna hos oss då det som uppfödare betyder mycket med harmoniska mammor som har lätt för valpning och även älskar mammalivet.
Dessutom var hon så bedårande söt lilla Melodie som Jimmy döpte henne till. Brorsan Teddy blir en globetrotter och kommer leva på Malorca.
Då detta var Z kullen och pappa heter Blackoholic skojade Lisa som äger honom och sa att du Paméla är ju soldyrkare så Zun (= sun) blev temat.

Mamma: Lill Tibbens This is my dream
Pappa: Bio-Bios Blackoholic

Lill Tibben´s Zunoholic
Lill Tibben´s Zunshine at Khaos

Å

21 oktober 2017 kom Candies små Black and Tan killar. Pappa till dem var vår egna Chicko så både mamma och pappa var Black and Tan. De var 4 från början men vi kämpade länge med lille Åke som vi inte kunde rädda. Sorgen var stor då han somnade in i våra händer. Men vi hade tre underbara killar kvar att glädjas åt. Det var hela tiden bestämt att en kille skulle stanna i kenneln men växa upp och bo med mamma Candie och Catharina. Sen hade jag en underbar Ingmarie som följde med hela resan från växande mage till födsel av de små.
Då Candie är resultatet av Sweetie och Älvis blev det extra roligt då den tredje gossen skulle bo hemma hos morfar Älvis med familj.
Då det var dax att ge killarna sitt namn och Å inte är en lätt bokstav så lekte vi lite med engelskans Obvious = uppenbar och hänvisade till mamma, mormor och morfar . Charm, Sweetie och Rockaren Älvis.
Tyvärr visade det sig sedan att det blev för mycket för Älvis familj med en tibbe yngling som ville ha uppmärksamhet och en gammal Älvis samt en nyfödd människobebis så han flyttade istället hem till Yggdrasil med familj så allt löste sig till det bästa.

Mamma: Lill Tibben's Quite Charming
Pappa:Lill Tibben's Never Say Never

Åbvious Charmer
Åbvious Sweetheart
Åbvious Rocker

Ä

Ä kullen som blev Älsklingskullen. De föddes 2018-05-21. En liten tjej och tre killar. Att vi skulle spara på tjejen fanns det ingen tvekan om.
Mamma är Truie som är den sista jag hade kvar efter min älsklingstibbe Prince som gick bort för 20 år sen, men som lever i mitt hjärta och i Truies gener. Pappa till underverken är vår vackre Felix.
Här var det så härligt att jag hade två perfekta familjer som väntade på sina bebisar och fick följa med på hela resan och den siste matten dök upp då de bara var några veckor. Detta gjorde att då jag skulle välja kennelnamn så hade de nya familjerna redan valt vad de skule kallas hemma så jag kunde väva in de namnen i stamtavlenamnen, vilket jag aldrig gör annars. Nelson, Max och Dino.
Då vår lilla tjej skulle få sitt tilltalsnamn så har vi en liten sak för oss att alla våra tikar slutar på -ie.
Jag tänkte så här.
Prince var min älskling så givetvis blir detta älsklingsvalpar. Och hon kommer bli vår lilla prinsessa. Vilken är då den mest älskade prinsessan genom tiderna? Jo prinsessan Diana som varit död ungefär lika länge som min Prince. Hon kallades The Rose of England. Så summan av mitt ordpussel blev att vår prinsessa blev Rosie.

Mamma: Lill Tibben's Unresistable Charm
Pappa: Lill Tibben's Priceless Phoneix


ÄlsklingsNelson
ÄlsklingsDino
ÄlsklingsMax
Älsklingsprinsessa

Ö

Detta alfabets sista kull Ö - kullen föddes den 23 september 2018.
Det blev Jaccies enda kull och pappa Putte är sonen till en av mina favoritkillar genom tiderna Reggae.
Så det blev en liten önske kull för mig. Det var roligt då pappa Puttes familj var delaktiga hela tiden.
Vi hade sedan länge bestämt att vi skulle behålla en tik men att hon skulle bo hemma hos Cenneth och Kristoffer. Men vi blev så förälskade att vi valde att även spara en hane i foderhem så nu har vi både lilla Jessie och Pelle att se fram emot att följa då de växer upp. Brorsan Bamse flyttade till Alingsås.

Mamma: Lill Tibben´s Yawning Dreamgirl
Pappa: Mic-Mac Balla Chen-Po

Önskefantasi
Önskrdröm
Önsketanke