Lill Tibben's A-Ö 1991 - 2006

A

Första kullen Lill Tibbar såg dagens ljus 11 maj 1991. Det var min gamla stamtik som fick dessa tre underbara små tibbar!

Mamma: Zibban's Charmtroll
Pappa: Simpasture the Diplomat

Adam Black eye
Amina for us
Alice for ever


Adam är black and tan och var faktiskt med i veteranklass på Västras special i Göteborg 7/1-2006

B

Andra kullen Lill Tibbar blev bara flickor! Där förlorade vi en liten tjej men fick tre stycken underbara tjejer kvar! 6 Januari 1992


Mamma: Zibban's Charmtroll
Pappa: Such Pan-Zollis


Beatrice special jane
Bianca special choice
Bellinda special too

C

Även i denna tredje kull blev de tre valpar. En kille och två tjejer. Dessa tre föddes 5 sept 1993

Mamma: Lill Tibben's Amina for us
Pappa: Such Zollis Lill-Tjabo

Cory a insperation
Cornelis a temptiation
Cimberly a celebration

Här ser man tydligt historien bakom valparnas namn.. Det finns alltid en röd tråd i mina kullnamn. Cory var en hyllning till min första hund som barn, en schäfer vid namn Cora. Cimberly var en seger! Henne dömde veterinären ut som valp pga bakben, men hon klarade sig! Cornelis, ja vad kan jag säga mer än ack så sugen jag var att behålla honom själv!

D

Här var det två killar som såg dagens ljus 12 Juli 1994. Den ene var Black and tan och jättelik mamma trollet.

Mamma: Zibban's Charmtroll
Pappa: Irl ch Such Brooklodge Khampa

Dick Tracy
Dirty Harry

Två små underbara buskillar var de!

E

Här var det lite äventyr då dessa flickor föddes 14 dec 1994! Amina fortsätte nämligen blöda efter parningen och ville inte sluta! Efter ett besök hos en inkompitent veterinär som försäkrat mig om att det inte fanns några valpar i magen (efter en röntgen bild, tagen långt innan valparna utvecklat skelett som syns på röntgen!) satte han in diverse hormoner. Som tur var rådfrågade jag vidare och slutade genast men fick vara uppmärksam på livmoderinflammation sa specialisten. Till slut svällde Amina's mage upp och jag åkte akut. Som tur var gjordes en ny röntgen innan operationen som visade två valpar där inne! Då var hon på dygn 49 och gissa om jag var överlycklig då mina små underverk såg dagens ljus! Utan biverkningar och friska och söta! En P/C och en sobel.

Mamma: Lill Tibben's Amina for us
Pappa: Zibbann's Twist and shout

Evita Miracle girl
Evelyn Magic girl

F

Mina små muskitör killar! Nelly's första kull blev fyra killar. 19 juni 1995 kom de till värden. Athos var så stor att han fastnade och gjorde mig riktigt rädd innan jag lyckats få ut honom. Och efter massage och allt annat som hör till visade han sig att vara en riktigt stor och stark kille! Vilket han förblivit hela livet! Underbart ljuvliga killar detta!

Mamma: Lill Tibben's Beatrice special jane
Pappa: Gbch Amcross Pandava

Formidable Porthos
Favori Athos
Fabuleux Aramis
Forutné Dártagnan

G

Detta var min stamtik Trollets sista kull. Efter ett kejsarsnitt 19 oktober 1995 var hon glad mamma till fem små tibbar. två B/T tikar och en sobel. Dessutom två sobel killar. Detta var mitt första kejsarsnitt tyvärr eftersom jag hade otur! Trollets juvrara var fina och fulla. Men tre av valparna växte inte! Besökte samma veterinär som kull E som försäkrade att allt var bra med tiken, däremot vätskade vi upp den minste valpen och jag köpte modersmjölksersättning. Men förlorade valp ett, en pojke! Åkte genast ner till Slöinge dår de konstaterade att Trollet inte släppte sin mjölk! Då började det riktiga kämpet! Var tredje timme dygnet runt! Men förlorade en tik.. Två växte vid detta laget fint men GT som han kallades ville inte växa, han bodde i min BH i tre veckor, matades och matades och om jag sov över maten någon natt av ren utmattning fick jag åka på morgonon och de honom extra vätska. Då syster och bror flyttade vid åtta veckors ålder stannade naturligtvis han hos matte! Endast hälften så stor, men tillslut växte han i kapp!

Mamma: Zibban's Charmtroll
Pappa: Irlch Such Brooklodge Khampa

Give me love Goliat
Given the name Chaya
Give me a chanse

H

Detta var en mycket speciell kull för mig! Min älskade Prince blev äntligen pappa! Tre små rödsobelvalpar fick han här, en kille och två tjejer! 24 mars 1996. Hanvalpen blev så lik sin pappa att jag fortfarande blir lycklig bara jag ser honom! Denna gång gick allt bra och det tre små busiga valpar som sedan sprang runt hemma!

Mamma: Lill Tibben's Amina for us
Pappa: Zollis Ci-g-ward

Princess Heaven
Princess Honey
Prince Han-é-ball

I

I denna kull blev det bara en stor kille 27 Aug 1996! Oj Oj så mycket mera jobb det blev med bara en valp! Han pep och pep, så fort han kom någon cm från mamma. Han fick gossedjur men inget hjälpte! han ville vara nära, hela tiden! Men en ståtlig kille blev det av honom ändå!

Mamma: Lill Tibben's Belinda special too
Pappa: Gbch Amcross pandava

Iajron unik lyckogåva

J

Här var det dax för min nya tiklinje Loppan att få sin första kull. Loppan var lite lurig för först syntes inget, sen syntes inget och sen POFF en vecka innan valpdax var hon rund som en boll! 22 Juli 1997 kom det en liten kille och en liten tjej! Små söta ljust sobel valpar blev det. När killen skulle flytta fick jag vara med om en av de roligaste upplevelser för någon annan som en uppfödare kan få vara med om! Med en rosett om halsen åkte jag och levererade honom till en flicka som drömt om hund så länge! På sin födelsedag fick hon en valp av mamma!

Mamma: Zibban's Anna de Cordoniu
Pappa: Gbch Amcross Pandava

Jonathan Fabuleux
Jennie ma jolie

K

Här kom mina kungligheter! *ler* Detta var för mig en annan tiklinje. Pärlan hade så fint blivit döpt efter mig av Liselotte. Härliga örontoffsar och en mjuk personlighet. Här kom det en kille och en tjej 23 okt 1997. Allt gick bra och båda två blev härliga små!

Mamma: Zibban's Pamela Pamela
Pappa: Finch Such Toyway O-ma-otto

King of the Kings
Kristina Royal beauty

L

En liten Lady såg dagens ljus 24 sept 1997. Det var bara för att hon var så liten och helt ljuvlig som jag på dessa två kullar K+L bytte ordning.. Mot de andra två i kullen innan som tog för sig och regerade hemma, var detta en riktig liten fröken som genast vann hjärtat pga sin mjuka personlighet.

Mamma: Lill Tibben's Beatrice special jane
Pappa: Multi ch Bio-Bio's Ivanhoe

Lady L angel in heart

M

Nu var det dax för Loppan's andra kull och med en av mina muskitörer som pappa. 26 Nov 1998 skulle bli en spännande dag i min dotter Gina's liv. Loppan var pigg som vanligt och åt friskt på förmiddagen vilket gjorde att jag var lugn då jag åkte i väg ett ärende. Men rätt som det var ringde Gina på mobilen och sa SKYNDA dig hem! valparna är på väg! Då jag rusade in hade Gina endast 9 år lyckats att förlösa valp ett på ett lugnt och fint sätt och tagit fosterhinnor och navelsträng. Lillasyster kom under lite för mig lugnare former. Det unika med dessa två tjejer var att en av dem var P/C och den andra Black and Tan!

Mamma: Zibban's Anna de cordoniu
Pappa: Lill Tibben's Formidable Porthos

Black Molly
White Milia

N

Pärlans andra kull blev två goa pojkar! Och båda två flyttade de till Norge! Båda var röda och fina men framförallt Nalle som ni ser på min fotosida fick en alldeles ljuvlig färg! Pojkarna såg dagens ljus lugnt ocg fint 15 jan 1999. Och de var otroligt pigga och starka små pesonligheter, men så snälla och milda att det blev naturligt att kalla dem Nalle och Nasse.

Mamma: Zibban's Pamela Pamela
Pappa: Such Simpasture the diplomat

Nasse my best friend
Nalle who is phu

O

Lill Tibbens små ädelstenar såg dagens ljus 9 Feb 1999. Minnas första små flickor. Söta som få så naturligtvis måste de bli ädelstenar tänkte jag! Om någon har följt mitt lilla Alfabet kanske ni lägger märke till att mamma Minna ej finns med, men den förklaringen får ni då ni kommer till R.. Två små sobel tikar som sedan lös upp sina hem och en helt underbar P/C tik, den lilla brillianten eller Pyttan som hon sedan kom att kallas som stannade kvar hemma hos oss.

Mamma: Lill Tibben's Rebecka remember me
Pappa: Of Zlazano No-Yon

Only Brilliant
Opal one of a kind
Outstanding Smaragd

P

Ibland är livet tragiskt och det hade det i detta läget varit för vår lilla Smaragd och hennes familj! Knappt 6 månader gammal sprang hon ut i vägen och blev överkörd! Hon dog och lämnade en hel familj sörjande och då de förtvivlat ringde mig var det precis dax för Nelly att paras. Eftersom Nelly är mamma till Minna beslutade jag att para Nelly med samma hane vilket kändes bäst för dem att få en valp som var så mycket släkt dom möjligt och familjen räknade dagarna alla 63 dygn tills deras lilla Pingla föddes! Eftersom jag hade varit så nöjd med mina små ädelstenar kändes detta helt rätt även för mig! Lilla Pinglan var det bästa jag kunde ge familjen Månsson och hon fick sitt speciella namn utifrån denna händelse. Lilla syster som flyttade till bekanta till familjen var ett riktigt solsken!

Mamma: Lill Tibben's Beatrice special jane
Pappa: Of Zlazano No-Yon

Pamélas Moondoughter
Poppsie Shining sun

Q

När man ser tillbaka kan man ibland undra lite vad man tänker men denna kull kom också till på önskemål, denna gång från Finland. Minna som inte bara är otroligt söt själv hade också lämnat väldigt söta valpar och nu kom det sig att åter samma pappa kom på tal. Visste att chansen för P/C var stor och denna kombination gav otroligt vackra röda tecken. Och så blev det också två små P/T flickor i denna kull! Queen eller Lili som hon kallas ser ni på vår fotosida.

Mamma: Lill Tibben's Rebecka remember me
Pappa: Of Zlazano No-Yon

Queen for Ziestan
Queenie for you

R

Nu har vi kommit till den kullen som borde kommit för länge sedan.. Men vad gör man då man vill att namnet ska bli något speciellt! Denna kull föddes 31 Dec 1996! På självaste nyårs dagen! Och som många av er vet går det varje år filmen Ivanhoe på Nyårsdagen! Och eftersom pappa hette Ivanhoe ville jag självklart hedra honom. Skönheterna Rebecka och Rowena hade fötts dagen innan och vid deras sida den stolte hanen Robin! Rebecka eller som hon kallas här hemma Minna är en hund du aldrig glömmer då du mött henne! Som sin namne i filmen är hon den mest rättvisa och osjälviskaste individ som du kan möta!

Mamma: Lill Tibben's Beatrice special jane
Pappa: Bio-Bio's Ivanhoe

Rebecka remember me
Rowena Lady of heart
Robin of the hood

S

Nu är vi framme 2001 den 8 feb närmare bestämt. Då föddes Minnas andra dotter som sedan skulle flytta till Finland. Även här var förhoppningen att Minnas underbara huvud skulle ärvas ner tillsammans med en bra kropp och underbara temprament. Allt gick bra och det blev ett syskonpar, en hane och en tik. Eftersom han nu var på S valde jag att hedra min gamle Ci-g-ward som också hade betytt mycket för mannen som köpte honom och den lilla tiken, ja hon var en princessa!

Mamma: Lill Tibben's Rebecka remember me
Pappa: Gbch Amcross Pandava

Sigward memory boy
Sindirella magic girl

T

T kullen var mina små trollungar! Deras mamma kallades Trollis eftersom hon var svart och då jag papade henne hoppades jag på B/T valpar då det fanns chans att Pappan bar på de generna och jag var otroligt nöjd med utseende och mentalitet på de valpar jag fått efter honom. Men det blev två sobel tjejer som kom 5sept 2001. Från början var de tre men mamman var för trång och första valpen dog och Trollungarna kom med kejsarsnitt. Mycket jobbigt för mamman som efter det inte fick några valpar. Men jag är glad för desssa syskon som hjälpte mig att bevara Triollis gener.

Mamma: Lill Tibben's Black Molly
Pappa: Of Zlazano No-Yon

Trollisa
Trollfia
sit amet condimentum lectus rutrum eget.

Kullen utan bokstav...

2001 11 05 kom min lilla Brilliant's kull. Då det blev dax att döpa dem ville fodermatte gärna att valparna skulle vara Diamanter oxå. I detta läge såg mitt liv ut så att jag lät henne välja namn, vilket ledde till små Diamanter utanför mitt alfabet. Men eftersom jag aldrig använde W får det gå jämt upp.. *ler*

Mamma: Lill Tibben's Only Brilliant
Pappa: Duch Such Body Rocks Robert Palmer

Diamond of Kohinoor
Diamond of Orlow
Diamond of Tiffany

U

Detta var en kull som kom till då jag passade min älskade Prince son Han-é-ball. Och som jag sedan längtade och planerade att spara en liten tik! Men ödet ville annat så det blev tre hanar. Jag sparade avelsrätt istället för detta var en kombination som ligger mig så varmt om hjärtat! I bland är det svårt att beskriva sådant! Men jag vet att de vuxit upp och blivit precis sådana killar jag trodde!

Mamma: Lill Tibben's Rebecka Remember me
Pappa: Lill Tibben's Prince Han É Ball

Unresistable Ulrik
Unique Urban
Unforgetable Uno

V

Så var det dax för en av mina små Trollflickor att få valpar. Den 17 okt 2003 såg tre pojkar och en liten flicka dagens ljus! Ville Valle Victor tänkte jag snabbt, men tyvärr fick den ena pojken bara leva i en vecka. Då upptäcktes en gomspalt långt ner så han fick i stället somna in. Kvar blev då en P/C och två sobel. Men vad det gäller namnen fick de i stället tyda på seger! Att få finnas till och må bra!

Mamma: Lill Tibben's Trollisa
Pappa: Zibban's Ollie-Oll

Sir Vincent
Sir Victor
Lady Victoria

X

X är inte en lätt bokstav får jag säga. Menn i denna kull ville jag åter hedra pappan! Och eftersom Han heter Gladiator kom det naturligt att döpa dem efter Gladiatorer, vilket vi alla i familjen följde! 26 jan 2004 ja då kom de! tre tikar och en hane! Och då jag såg hanen var det som en näve rätt i magen! han var så fin! Fram till ett par veckor helt svart, men jag visste att han ej kunde bli det. Men känslan att se honom ser ni i hans namn, Xolar Plexus, mitt i magen! Plexus var den störste och snällaste av Gladiatorerna och det är vår Plexus med! Tjejerna Blex Elektra, Etna och Embla. Sen försökte vi passa in de olika personligheterna.. Den vildaste av dem alla Elektra behöll vi själva att hon dessutom blev döpt efter krigargudan Xena gjorde det inte lättare.. En mera enveten och bestämd dam får man leta efter!

Mamma: Lill Tibben's Rebecka remember me
Pappa: Such Bio-Bio's Gladiator

Xélego Embla
Xena Elektra
Xo lovley Etna
Xolar Plexus

Y

Äntligen, äntligen, äntligen! sa jag den 19sept 2004! Som jag hade längtat efter Black and Tan! och så kom de. tre stycken B/T och två sobel. Gissa om lyckan var stor då två av de svarta var tikar! Och eftersom det var kejsarsnitt blev det extra roligt att alla mådde bra. Att de skulle bli Trollungar de svarta bestämde jag snabbt,med tanke på mormor.. men så var jag på Y.. och inte var det lätt inte. Då jag tillslut efter många våndor beslutade vilken tik jag skulle behålla själv var valet av namn inte svårt. Alla som känner mig förstår att jag döpte min raring till YR Troll. Är man en snurriplutt så är man! *ler* B/T hanen beslutade jag att dela med en god vän, och YTroll kanske inte är det lättaste namn men tänk på filmen Yrroll. Brorsan var sobel och blev Yggdrasil, stamträdet i den Nordiska mytologin, och i samma tema fick Ylfa sitt namn. Hon såg verkligen ut som en vargbebis!

Mamma: Lill Tibben's Trollfia
Pappa: Zik-Zak's Kim

YrTroll
YlleTroll
YTroll
Yggdrasil
Ylfa

Z

Denna kombination hade funnits i mina tankar i ett par år, men nu 9 jun 2005 så kom de äntligen mina små Matrix barn! Två P/T och två sobel blev det. Naturligtvis var jag överlycklig då jag såg dem växa till sig och bli lika söta som de hade varit i mina tankar! (Visst skulle jag ha räknat vet jag i efterhand men jag är ändå glad över dessa små!) Hela parningen var ju gjord i syfte att jag skulle spara en tik själv men det var minsann nästan omöjligt att välja mellan dessa tre sötnosar. Beslutet att P/C tiken skulle just till sitt hem var det första jag tog, de var som skapta för varandra! Fast av de två sobel tikarna beslutade jag inte förren en vecka innan leverans, men jag visste att även den andra tiken kom till ett utställnings och avels intresserat hem så till slut blev det magkänslan som gjorde att jag valde Gulli eller Zees the day (Carpe Diem) (Fånga dagen) som hon heter. Alla namnen hänger lite och svävar i luften. pappa Matrix är med i tankarna här.

Mamma: Lill Tibben's Rebecka remember me
Pappa: Bio-Bio's Matrix

Zir Neo from Zion (regnr. s48333/2005)
Ztar over JBAX
Zee an angel
Zees the day

Å

Oj.. Har jag kommit så långt i alfabetet som Å! Denna gång var det jättesvårt! Nu kunde jag inte ta till andra språk för att få fram min tanke.. Men Xena Elektra, en krigar gudinna och Gladiator.. Mammas namn skulle nog få vägleda mig. Och på något vis hamnade mina tankar i himmelen.. Och Pappa Sagalan's Å-Chevy var ju även han i Åkull och det var lite extra roligt eftersom detta var hans första valpar! Här får jag säga Tack till Sarah som hjälpte mig med inspiration då jag kört fast. Men naturligtvis ÅSKA!! Med en mamma som hela livet varit ett riktigt yrväder är hemma, visst skulle hon få Åsk- bebisar! Storasyster som kom först och som blev alldeles guldig.. Pojkarna som bara kom med Dunder och Muller med knappt en minut mellan..

Mamma: Lill Tibben's Xena Elektra
Pamma: Sagaland's Å-Chevy

Åsk-Blixtra
Åsk-Dunder (regnr s55304/2006)
Åsk-Muller

Ä

I skrivande stund har mina Äfterlängtade Älskignsvalpar blivit fyra veckor. Det var så roligt att få korsa mina två tiklinjer som jag så länge drömt om! Nordisk juniorvinnare och nordisk utställningsChampion har han blivit, Lill Tibben's Xolar Plexus. Och så Lill Tibben's Lady Victoria som härstammar bak från Zibban's Une solitaire eller "Sune" som hon kallades som blev exporterad till Danmark och världsvinnare.. Hur hittar man värdiga namn till dessa tibbar?

Tre var de först.. men min lilla efterlängtade flicka var inte riktigt färdig.. De kom lite tidigt.. Men hon finns begraven brevid mormor och finns för alltid kvar i mitt hjärta, kanske som en tagg, då jag grät mycket över henne.. Lill Tibben's Ängel! Men jag hade två pojkar kvar! Och glad skulle jag vara över det! En mörk sobel kille och en som föddes som svart! Precis som pappa Plexus! Spännande spännande! I min tanke här ville jag hedra både mamma, ädel och vacker och pappa.. Som ni förstår på hans namn.. rätt i magen!! Den ene sonen döpt efter en "kung" bland människor, för evigt. Och den andra sonen, som en annan uppfödare sa, om man fick sammanfatta den perfekta tibben men ett ord.. Ädel! Och så är han ju pappas son så naturligtvis hedrar vi honom!

Mamma: Lill Tibben's Lady Victoria
Pappa: Lill Tibben's Xolar Plexus

Älvis for äver
Ädel Äxus

Ö

Detta blev en speciell kull på många vis! Dels var det den tredje i Gladiatorkullen som nu fick sina valpar. Etna eller Molly som hon kallas som genom ödet kom tillbaka till oss då vi precis förlorat mormor Nelly. Pappa till denna kull blev den vackre Norske hanen Sagaland's Simba. Lite roligt var att han straxt efter valparna föddes blev Svensk vinnare -06. Hans övriga titlar var intuch norduch Kbhv05 Sv05-06. Länge och väl funderade jag över namn. Fast ett var klart redan innan de var födda.. Vår tik, om det blev en tik.. Ödets Symphoni skulle hon heta men kallas för Bea, efter mormor Beatrice som Nelly hette i stamtavlan. För att göra flätan lite extra spännande är det ju Bethoven som skrivit Ödets Symphoni så det kändes klockrent! Och det blev tre tikar! Alla P/C! Vilken lyckoträff! Efter några veckor visade det sig att nr ett får blått i sina ögon, otur men vackert tycker jag så hennes namn blir också givet Ödets Nyck. Sen är det bara den sista kvar. jag ville gärna att namnet skulle höra ihop med Symphoni så efter att ha vridit och vänt ett tag blev det bestämt. Ödets Kärleksmelodi. Vackert namn på en vacker valp!

Mamma: Lill Tibben's Xo lovely Etna
Pappa: Intuch norduch kbhv05 Sv 05-06 Sagaland's Simba

Ödets Symphoni
Ödets Kärleksmelodi
Ödets Nyck